Blog

Een thuiswerkplek maken die niet onder doet voor je kantoor

Werk je veel thuis op dit moment? Dan ben je niet de enige uiteraard. Veel mensen werken op dit moment thuis door de huidige omstandigheden. Echter brengt dit ook zo z’n uitdagingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je een ergonomische werkplek moet maken. En wanneer je daar moeite mee hebt, kan dat best vervelend zijn. Echter hebben wij een aantal tips voor je om dit op te lossen. Denk aan het ophangen van monitorarmen, en nog meer handige tips. Lees dus zeker eens verder wanneer je hier meer over wilt weten.

monitorarmen

De juiste thuiswerkplek

Je wilt dus een thuiswerkplek maken die net zo fijn is als de werkplek op kantoor? Dan moet je altijd de nodige investeringen doen, afhankelijk van wat voor benodigdheden je al in huis hebt. Zo wil je ten eerste een goede bureaustoel vinden, met een bureau. Deze moeten beide zo worden afgesteld dat je een goede houding kunt innemen. Zorg tevens voor een goede muis met een toetsenbord. Tenslotte wil je voor een monitorarm zorgen. Daarmee kun je immers je monitor op de juiste hoogte hangen.

G-plan: wat is de waarde hiervan?

Bij de start van een project is het logisch dat je op de hoogte wilt zijn van de mogelijk risico’s die komen kijken bij bepaalde werkzaamheden. Het is dan slim om hulp in te schakelen bij het opstellen van een Veiligheids- en Gezondheidsplan (V&G-plan). Met een V&G-plan kies je ervoor dat je veel meer controle hebt over de werkzaamheden. Alle risico’s en beheersmaatregelen worden opgesteld in dit plan: zo kun jij sturen op alle technische, organisatorische en gedragsbeïnvloedende zaken tijdens het project. 

Bij een V&G-plan draait het om duidelijke afspraken en goede communicatie. Veiligheidsexperts brengen de veiligheidseisen en gewenste gedragingen op de werkvloer in kaart met een V&G-plan. Diverse partijen kunnen hierdoor beter met elkaar communiceren, daarnaast bespaard het je veel tijd en moeite. Alle eisen van de diverse partijen en de gemaakt afspraken vind je allemaal terug in dit plan. 

VNG plan

Een V&G-plan plan voor al je projecten

Met een V&G-plan wordt vooral rekening gehouden met de arbeidsomstandighedenwet (Arbo). Veiligheid en gezondheid van de medewerker is hierbij het meest belangrijk. In een V&G-plan worden onder andere de risicoanalyses opgenomen, maar ook project- en bedrijfsinformatie. Verder worden de beheersmaatregelen duidelijk geformuleerd en wordt er bepaald dat alles voldoet aan de wet- en regelgeving. Tot slot worden alle verantwoordelijkheden van de betrokken partijen vastgelegd. Een V&G-plan biedt niet alleen raad, maar ook daad: de bouwplaatsen worden ondersteunt met het plan als een rode draad. Een V&G-plan kan worden hergebruikt voor volgende projecten: ook dat is een groot voordeel.

AAS Schadeherstel

Zo’n 90 autoschadeherstelbedrijven verdeeld over Nederland is aangesloten bij de koepel AAS Schadeherstel. Dat betekent dat deze bedrijven, die ook op eigen titel reparaties aan auto’s uitvoeren, zich hebben geconformeerd aan de richtlijnen van AAS Schadeherstel. Voor consumenten is dat goed nieuws. Want doordat al deze bedrijven zich hebben verenigd voldoen ze allemaal aan dezelfde kwaliteitsrichtlijnen ten aanzien van de kwaliteit van de verrichte werkzaamheden. Ook de mate waarin service wordt verleend is bij alle aangesloten bedrijven van hetzelfde niveau. Welke service voor AAS Schadeherstel wordt verleend is te vinden op de landelijke site.

AAS Schadeherstel

Alles regelen via de landelijke website

Het meest prettig bij een organisatie als AAS Schadeherstel is dat je in geval van pech of schade niet zelf op zoek hoeft naar een schadeherstelbedrijf dat voldoet aan alle kwaliteitseisen. Je kunt gewoon naar de landelijke site gaan en zoeken naar de dichtstbijzijnde vestiging van een AAS Schadeherstelbedrijf. Bij pech hoef je geen energie te steken in het zoeken naar zo’n bedrijf. Dat is prettig, want in veel gevallen is de schade ontstaan door een ongeluk. Daar kun je behoorlijk van schrikken en dan staat je hoofd wel ergens anders naar dan op zoek te gaan naar een herstelbedrijf.

AAS Schadeherstel voor alle voertuigen

Het maakt niet uit of je schade hebt aan een gewone auto, een vrachtwagen, een camper, caravan of motor. Al deze voertuigen kunnen door AAS Schadeherstel worden gerepareerd. Gewone auto’s kunnen in alle bijna 90 vestigingen worden gerepareerd. Voor motoren, campers en caravans en voor trucks moet je naar een gespecialiseerde vestiging. Op de site van AAS Schadeherstel is te vinden welke vestiging waarin is gespecialiseerd. Tot de service die door AAS wordt verleend behoort het overnemen van de administratieve rompslomp met de verzekeraars en het maken van een inventarisatie van de schade.

Huis verhuren aan expats | Informatief | Blog

Expats zijn een goede doelgroep om uw woning aan te verhuren. Bekijk hier tips waar u reken mee dient te houden. ✓ Expat proof ✓ Lees hier!

Woning verhuren aan expats

Bent u van plan om uw woning in de verhuur te doen? Dan is het een goed idee om na te denken om uw woning te verhuren aan een expat. Expats zijn mensen die tijdelijk in een ander land verblijven dan waar ze vandaan komen. Ze worden door hun werkgever naar een ander land overgeplaatst. Houdt er rekening mee dat expats geen immigranten zijn, maar hoogopgeleide personen met kennis en ervaring voor een specifieke functie of branche. Vanuit de werkgever krijgt de expat vaak een hoog budget voor huisvesting. Daarnaast is tijdelijk verhuur voor expats geen probleem, omdat ze na een aantal jaar weer uit het land vertrekken. Dit maakt expats voor veel verhuurders de ideale doelgroep om hun woning aan te verhuren. 

Tips voor het verhuren aan expats

Het ruime budget voor huisvesting zorgt er vaak voor dat er ruime keuze is voor expats om een woning te huren. Daarom is het als verhuurder belangrijk om onderscheidend te zijn, zodat uw woning wordt gekozen. Hier leest u tips waar expats vaak op letten:

  1. Een belangrijke factor is dat de woning is voorzien van moderne apparatuur. De woning moet ervoor zorgen dat de expat er met gemak en comfort kan wonen. Denk hierbij aan moderne keukengerei, snelle wifiverbinding en een smart tv.
  2. Bij de meeste expats gaat de voorkeur vaak uit naar modern ingerichte woningen met een frisse uitstraling. U kunt meubels huren om er zeker van te zijn dat uw woning de moderne en neutrale meubels heeft waar expats dol op zijn.
  3. De hygiëne is een belangrijke factor voor de verhuurbaarheid van uw woning. Een huis zonder tapijt en huisdieren is daarom geliefder onder de huisvesting expats. Zorg ervoor dat uw woning schoon en opgeruimd is tijdens de bezichtiging, dit zal een goede indruk achterlaten op de expats en daardoor eerder gekozen worden.
  4. Voor expats is het aantrekkelijker om een woning te huren waarbij gas, water, elektra, internet en TV-abonnement zijn inbegrepen. Dit scheelt voor hen weer een hoop gedoe in een land waar ze de taal niet machtig zijn. Als verhuurder is het handig om deze kosten ook in de huurprijs te verreken. 
  5. Voor beide partijen is het van belang om duidelijke afspraken vast te leggen over de huurperiode en andere voorwaarden in een huurovereenkomst. Het is daarbij handig om er een Engelse toelichting bij te doen, zodat de voorwaarden helder zijn. 

Woning aanbieden aan expats

U wilt uw woning aanbieden aan een expat, maar dat gaat natuurlijk niet direct. Bij het verhuren of verkopen van uw woning komt er een makelaar die u hierbij helpt. Bij het verhuren van een woning aan expats gebeurt bijna hetzelfde. Er zijn verschillende organisaties die huizen alleen verhuren aan expats. Via deze organisaties is het mogelijk om uw woning aan te bieden en weet u zeker dat een expat goed gescreend is voordat uw woning wordt verhuurd.

Hypotheek afsluiten? Houd hier rekening mee

Je hebt een mooi huis op het oog en nu wil je graag een hypotheek afsluiten Eindhoven. Waarschijnlijk weet je wel dat dat niet zomaar gaat. Je zult met een aantal dingen rekening moeten houden. In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

hypotheek afsluiten eindhoven

1. Verdiep je in de soorten hypotheken


Er zijn verschillende soorten hypotheken. Welk soort het beste bij iemand past is per individu verschillend. Het is daarom slim om je hier van tevoren goed in te verdiepen en te bekijken wat de voor- en nadelen van de verschillende soorten hypotheken zijn. Zo kun je zelf ontdekken welk soort hypotheek het beste bij jou past.

2. Bepaal of je een vaste of variabele rente wilt

Bij het afsluiten van een hypotheek kun je kiezen voor een vaste of een variabele rente. In deze tijd doe je er goed aan om te kiezen voor een vaste rente, omdat de hypotheekrente erg laag is. De kans is groot dat je met een variabele rente in de toekomst meer gaat betalen.

hypotheek afsluiten eindhoven

3. Investeer zelf ook geld

Je kunt een hypotheek afsluiten voor de volledige aankoopprijs, maar je kunt er ook voor kiezen zelf wat meer geld te investeren. Hierdoor worden je maandlasten lager en betaal je over het geheel gezien ook een minder hoog bedrag aan rente.

Sollicitatie versturen? 2 handige tips

Je hebt een aantal leuke magazijn vacatures Rotterdam of vacatures ICT of zorgpersoneel gezien. Nu wil je hierop gaan solliciteren, maar je wilt er zeker van zijn dat je dit op de juiste manier doet. Waar moet je nu rekening mee houden bij het versturen van een sollicitatie? Wij geven je twee handige tips in dit artikel.

magazijn vacatures rotterdam

Tip 1: Werk je CV bij

Je CV heb je waarschijnlijk een aantal jaar geleden een keer opgemaakt. Nu wil je dit zo met al je sollicitaties meesturen. Dat is echter niet aan te raden. Allereerst is het belangrijk om je recente werkervaringen, opleidingen en cursussen op je CV te vermelden.

Kijk daarnaast bij elk bedrijf waar naar je je CV verzendt wat voor hen van belang is. Verwijder kleinere dingen die voor hen niet belangrijk zijn en zorg ervoor dat alles wat wel relevant is voor hen erop staat.

Tip 2: Voeg een motivatie toe

Om te laten zien dat je echt geïnteresseerd bent in de functie is het aan te raden om een motivatie toe te voegen aan elke sollicitatie. In deze motivatie schrijf je waarom je geïnteresseerd bent in deze functie en waarom je graag bij dit specifieke bedrijf wilt gaan werken.

Tips voor een gezonde werkruimte

Nu we de laatste maanden van 2020 nog steeds helaas niet naar kantoor kunnen, is het voor velen lastig een gezonde werkruimte vinden of in huis te creëren. Toch is het enorm belangrijk hier werk van te maken. Niet alleen heeft het fysiek veel nadelen voor je, maar ook mentaal kan het zwaar worden. We hopen natuurlijk met zijn allen dat de scholen open blijven en dat je thuis niet te veel afleiding hebt. Toch is dit niet zo bij iedereen en is het belangrijk dat je dit goed oplost. Hoe je dit kunt doen? Op een hoop manieren.

Een ergonomische werkplek

Thuis is het mogelijk een ergonomische werkplek te creëren. Hoe je dit doet? Vraag aan je baas of je kantoorspullen mag ophalen. De meeste mensen kunnen dit doen, nadat ze goed gecommuniceerd hebben wanneer ze langskomen en hoe lang ze op kantoor zullen zijn. Dit is belangrijk in verband met het houden van voldoende afstand en niet te veel mensen in één ruimte te hebben. Verder kun je altijd aan je baas vragen voor een extra monitorstandaard of een ergonomische werkstoel. Je baas zal dit vergoeden en jij kunt thuis een fijne werkruimte creëren.

Buiten werk om gezond leven

Vergeet ook niet om privé zo gezond mogelijk te leven. Vooral in deze tijd, is het belangrijk je immuunsysteem goed te houden. Hoe je dit doet? Probeer weinig snacks in huis te halen en wanneer je snacks koopt is het goed om te kiezen voor gezonde snacks. Ook is het goed om iedere dag goed te eten. Probeer de basis altijd gezond te houden en voldoende te drinken. Af en toe iets vets of ongezonds eten kan geen kwaad, maar je zult je verbazen hoeveel energieker je je voelt wanneer je gezond eet.

Wat zijn sandwichpanelen?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien ook niet: sandwichpanelen. Dit is een product dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in Nederland. Maar waarom eigenlijk precies? En wat is het eigenlijk? Die vragen krijgen wij de laatste tijd heel veel gesteld en dus leek het ons een goed idee om er eens een artikel aan te wijden. In dit artikel gaan wij dan ook dieper in op de vraag wat sandwichpanelen nu precies zijn en misschien nog wel belangrijker: wat je er allemaal mee kunt. Dat zal je nog wel eens verbazen namelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een schuur bouwen van sandwichpanelen, maar daar dus later meer over.

Heb je dan ook interesse? Lees dan zeker verder!

Wat je moet weten


Een sandwichpaneel is een product dat wordt gebruikt om de muren en daken van gebouwen te bekleden. Elk paneel bestaat uit een kern van thermo-isolerend materiaal, aan beide zijden bekleed met plaatstaal. Sandwichpanelen zijn geen constructiematerialen maar gordijnmaterialen. De structurele krachten worden gedragen door het stalen raamwerk of ander draagframe waaraan de sandwichpanelen zijn bevestigd.

De soorten sandwichpanelen worden over het algemeen gegroepeerd op het thermo-isolerende materiaal dat als kern wordt gebruikt. Sandwichpanelen met kernen van EPS (geëxpandeerd polystyreen), minerale wol en polyurethaan (PIR of polyisocyanuraat) zijn allemaal gemakkelijk verkrijgbaar.

De materialen variëren voornamelijk in hun thermische isolatieprestaties, geluidsisolerende eigenschappen, brandgedrag en gewicht.

De kosten


De aanschafkosten zijn afhankelijk van de totale productdikte en het thermo-isolerende kernmateriaal. Een ‘budgetoptie’ is het gebruik van sandwichpanelen met EPS-kern; Voor betere prestaties op lange termijn en kosteneffectiviteit zijn panelen met een superieure warmtegeleidingscoëfficiënt echter een betere keuze – zoals PIR-kern sandwichpanelen.

Moderne stijl of industriële stijl: waar kies jij voor?

Bijna iedereen richt de woonkamer tegenwoordig in volgens de moderne woonstijl. Maar is dit ook iets voor jou of past de industriële stijl met een stalen taatsdeur beter bij je? Hieronder kun je meer lezen over deze twee verschillende stijlen, zodat je daarna een goede keuze kunt maken.

stalen taatsdeur

Moderne stijl

De moderne stijl heeft veel strakke lijnen. Er wordt bij deze stijl voornamelijk gebruik gemaakt van neutrale kleuren, zoals zwart en wit. Doordat deze stijl zo strak en neutraal is en niet veel poespas kent, lijken woonkamers in de moderne stijl vaak wat ruimtelijker. Zeker als je een kleine woonkamer hebt, kan het dus goed zijn om voor deze stijl te kiezen.

Industriële stijl

De industriële stijl heeft weinig weg van de moderne stijl. Het heeft misschien soms wel neutrale kleuren, maar er worden vaak heel andere materialen gebruikt. Bij een woonkamer in deze stijl wordt veel gebruik gemaakt van hout, metaal en beton. Ook zie je in dit soort woonkamers vaak lederen banken staan en er hangen of staan vaak fabriekslampen.

Op zoek naar kinderkleding in Haarlem

Ga je op zoek naar kinderkleding in Haarlem? Het is slim om je dan in ieder geval aan een aantal zaken te houden. In de eerste plaats is het belangrijk om een idee te hebben van de look die past bij jouw kind. Dit maakt het wat gemakkelijker om tussen alle nieuwe en hippe items precies de kledingstukken te vinden die passen bij jouw kind. Daarnaast kijk je natuurlijk naar de kwaliteit. Het is altijd slim om met de bekendere merken en designers te werken. Dit geeft je meer zekerheid over de kwaliteit.

Kinder kleding

Voor elk type kind

De kinderkleding in Haarlem die je tegenwoordig kunt kopen is zeer divers. Dit is leuk, want daardoor wordt het veel gemakkelijker om items te vinden die passen bij het karakter van je kind. Daar gaat het natuurlijk ook om. De leukste designs in de leukste kleuren vinden is wat het winkelen voor de kleding voor kinderen zo aantrekkelijk maakt. Bovendien is er van alles te vinden voor alle leeftijden. Dat begint al als ze baby’s zijn. Dat blijft echter zo tot de wat meer gevorderde leeftijden. Ook dat is dus de moeite waard. Je ontdekt iedere keer van alles.