De optimale werkwijze met een Ultimaker S3

EMDR Eindhoven

Ultimaker is fabrikant van 3D printers Daarbij werkt het volgens een principe dat anders is dan andere fabrikanten. Het is een manier waarbij je op een hele andere wijze naar ontwerpen kijkt. Dat komt onder andere door de manier waarop de printers van deze fabrikant in elkaar zitten. Niet alleen is het zo dat de printers gemakkelijk aan te passen zijn. Ook is het zo dat ze heel flexibel inzetbaar zijn. Daardoor is er dus voor heel veel gebruikers iets voor te zeggen om ermee te werken. Het is slim om hier zelf kennis over op te doen.

Gemakkelijk met materialen werken
Een belangrijk punt waar altijd aandacht voor is als het om een Ultimaker 3D printer. Het gaat dan natuurlijk over de manier waarop je met materiaal kan omgaan als je deze printer gebruikt. Dat is anders dan veel andere modellen, die gericht zijn op een specifieke soort filament. Bij deze printer is het echter gemakkelijk mogelijk om te wisselen tussen ABS en PLA, maar ook door bijvoorbeeld varianten als PLA+ en PC te gebruiken. Dat maakt het mogelijk om je ontwerp altijd aan te passen aan de wens. Dit maakt je ontwerpen ook veel sterker en completer.

Alle mogelijkheden leren kennen
Er zijn heel veel mogelijkheden als het om een 3D printer van het type Ultimaker S3 gaat. Vooral wanneer je creatief aan de slag wil en de printer vooral wil inzetten voor ontwerp, is het aantrekkelijk om de mogelijkheden goed te verkennen. Wat daar ook een belangrijke rol bij speelt is het feit dat de printer volgens het dual core principe is gemaakt. Dat betekent dat je met 2 materialen kan werken, 1 ter ondersteuning van grote overhang in het ontwerp. Dat betekent dus ook, dat je meer mogelijkheden hebt. Daarbij komt dat je die mogelijkheden steeds kan vernieuwen door de ontwerpen steeds verder aan te passen. Dit maakt het voor gebruikers ook heel aantrekkelijk om ermee te werken.

Voortdurend jezelf blijven vernieuwen
Ultimaker biedt 3D printers die werken. Dag in, dag uit. Dat betekent dus dat je er gemakkelijk van alles mee kan bereiken. Ook kan je voortdurend op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Dit kan voor zowel kunstenaars als ondernemers een belangrijke factor zijn. Het geeft je de mogelijkheid om jezelf steeds weer te vernieuwen. Op die manier kan je dus relevant blijven en heb je betere kansen op de markt. Dit is een voordeel dat je niet snel uit andere printers zal halen. Het is dus altijd slim om dit mee te wegen bij de aankoop van een 3D printer.